04-9846624 | 050-7811386     

משחקי תקשורת עם כלבים

מרבית הכלבים אוהבים לשחק במשחקים שונים, אולם הבעלים אינם שמים לב בדרך-כלל לסוג המשחקים העדיפים על כלביהם. כאשר הבעלים רוכשים משחק חדש עבור הכלב, הם יבחרו צעצוע זה על- פי המראה המועדף עליהם (למשל, צעצוע צייצני בעל צבעים בהירים), שאינו תואם בהכרח את רצונותיו של הכלב.

אם ניתן היה לשאול את הכלב ולברר את העדפותיו, ייתכן, שהיה אדיש ביחס לצבעו של הצעצוע והיה בוחר צעצוע שאותו ניתן לגרור על הקרקע. כלב בעל העדפה כזאת "שידר" אותה באמצעות התנהגותו: במשך חודשים רבים "גנב" עצמים בבית וגרר אותם על הקרקע בעודו מתעמת עם בעליו. התבוננות ממושכת בכלבים עשויה לחשוף אלו משחקים הם מעדיפים. למשל, כלב שאוהב לרדוף, יראה זאת בעת מרדף אחרי חתולים, אנשים רצים, אופניים, מכוניות וכדומה. ניתן לזהות כלבים המעדיפים צעצועים רכים או צעצועי גומי קשים, כאשר מתמקדים בהם בשעת משחק. כדי לגלות את העדפותיו של הכלב יש למקד את תשומת הלב אליהם בשעת משחק. נטייתם של הכלבים לשחק עם צעצועים מתחילה כבר בהיותם גורים. על הבעלים ללמד את הגור שלו כיצד לשחק עם צעצועים, כי תכונה זו אינה טבעית להם לגמרי. בעלים רבים אינם מודעים לכך, ולכן משאירים את הצעצועים פזורים על הרצפה, כדי שהגור ישחק עמם לבד. כאשר הגור שם את הצעצוע בפיו (בדומה לתינוקות), מתעלם הבעלים מכך שהוא לועס את הצעצוע. בניגוד לכך הבעלים נותן לכלב תשומת לב רבה, אם הוא מרים משהו, שהבעלים אינו רוצה שיהיה שלו. באופן זה הגור לא ילמד כיצד לשחק עם צעצועים, אלא ילמד כיצד לקבל את תשומת הלב מבעליו- על-ידי לעיסה או גניבה של חפצים, שאינו אמור לגעת בהם. קל ופשוט יותר לתקשר עם כלבים שאוהבים את הצעצועים שלהם. התקשורת בין הכלב לבעליו באמצעות הצעצועים מטפחת מערכת יחסים בריאה יותר ביניהם. ניתן לבחון היבט זה במקומות שבהם הבעלים משחרר את הכלב לשחק, למשל בגינות ציבוריות או בים. כלב שלא נהנה מהצעצועים שלו רץ הישר לשחק עם כלבים אחרים. לעומת זאת כאשר הכלב מקבל מהבעלים את הצעצוע האהוב עליו – צעצוע שאינו מקבל במצבים אחרים, הוא אינו מחפש גירויים חיצוניים ומצפה בכיליון עיניים לשחק עם בעליו.

כיצד לגרום לכלב לשחק וליהנות עם הבעלים מצעצועים:

הדבר הראשון שהבעלים צריך זה סבלנות, במיוחד אם ברשותך כלב מבוגר יותר. זמן, סבלנות ועקביות חיוניים כשרוצים ללמד את הכלב ליהנות עם הצעצועים. עם זאת מאמצים אלה מניבים פירות, כי ברגע שהכלב למד ליהנות מהמשחק עם הצעצוע, הוא לעולם לא יישכח זאת והוא יעשה הכול כדי לשחק עם הצעצוע. מצב זה הופך את האימונים למספקים הן עבור הכלב והן עבור בעליו.

שלב א'- שלב המבחן יש לבחון עם אלו משחקים הכלב אוהב לשחק.

שלב ב'- בחירת צעצוע הולם בהתאם לאהבת הכלב יש לבחור צעצוע מתאים. אם הכלב אוהב משחקי גרירה, יש לוודא, כי הכלב אינו משחק עם משהו שאינו צעצוע גרירה. אם הכלב אוהב לשחק עם כלבים אחרים, יש הגביל את הגישה למשחקים אלו, ולהפוך את הבעלים לגורם במחיצתו הכלב נהנה לשהות. אם הכלב נהנה ממרדף, יש לבחור כצעצוע שניתן לזרוק אותו- צעצוע רך או צעצוע גומי קשה- על-פי העדפת הכלב. אין לתת לו אפשרות לרדוף אחרי משהו אחר!

שלב ג'- עריכת רשימת הגורמים המרגשים את הכלב יש לערוך רשימה של כל הדברים הגורמים לכלב להתרגש במצב רגיל במשך היום, הרשימה יכולה להיראות כך:

(א) כאשר אני בא הביתה, ולא הייתי עם כלבי, הוא מברך אותי.

(ב) כאשר אני מכין את הארוחה שלו על מנת להאכיל אותו.

(ג) כאשר אני מוציא את הרצועה לפני טיול.

שלב ד'- קישור בין הריגוש לבין הצעצוע הנבחר, יש ליצור את הקשר בין הדברים המרגשים את הכלב לבין הצעצוע הנבחר. כך, למשל, אם הבעלים מגיע הביתה ולא שהה עם כלבו, אין לברכו בדלת הקדמית, אלא יש לעבור לידו בלי להביט בו, בלי לגעת בו או בלי לדבר אליו. יש לגשת ישירות לצעצוע, לקחת אותו ולשחק עם הכלב משחק מלהיב. לאחר זמן מה יש לקחת את הצעצוע ולהחזיר אותו למקומו. רצוי, לפני שהתרגשות הכלב מפסיקה, והוא מפסיק את המשחק בעצמו.יש להשתמש בכל הכתוב ברשימה כדי ללמד את הכלב לשחק. אם הוא מתלהב יתר על המידה ומתחיל לקפוץ, אין לדאוג, כי מצב זה ניתן לשליטה בקלות, כאשר הוא מתלהב לשחק עם הצעצוע האהוב עליו. אם הכלב מתחיל להתלהב יתר על המידה ומתחיל לנשוך, יש לעצור את המשחק לרגע, לבקש ממנו "לשבת" או כל תרגיל ריכוז אחר למשך חמש דקות. בדרך זו מבין הכלב, שההשתוללות שלו תגרום להפסקת המשחק. רק לאחר חמש הדקות הללו ניתן לחדש את המשחק.

שלב ה'- שמירת הצעצועים במקום בלתי נגיש לכלב יש לוודא, כי הכלב מבין, שהצעצועים "המיוחדים" שייכים לבעלים, לכן יש לשמור אותם במקום אליו לכלב לא תהיה גישה חופשית. זו האחריות של בעל הכלב להוציא את המשחקים ולשחק בהם על הכלב כל יום.בהתחלה מומלץ סדרות משחקים קצרות מאוד 20-10 פעמים ביום.

כדאי לזכור במשחקי תקשורת עם כלבים:

  1. אין טעם להעניש כלב בגלל משחק בלתי הולם, כמו רדיפה אחר מכוניות. יתכן, כי הוא יפסיק לרדוף אחרי מכוניות, אך הוא יחליף זאת בפעילות אחרת, כמו: רדיפה אחרי רצים או אחרי רוכבי אופניים. על מנת להפסיק התנהגות בלתי הולמת יש ללמד את הכלב התנהגות חלופית ולתגמל אותו עליה.
  2. יש לשים את כל הצעצועים המיועדים לכלב הרחק מהישגו של הכלב. על הכלב להבין, שאלה הצעצועים של בעליו.יש לשחק הרבה עם הכלב ולהפסיק את המשחק, לפני שהכלב משתעמם ומפסיק אותו בעצמו. עם סיום המשחק על הבעלים להשיב את הצעצוע למקומו.
  3. אם רוצים להשאיר לכלב צעצוע כאשר יוצאים מהבית על מנת להפחית את שעמומו, יש להשאיר רק צעצוע לעיסה, כמו: מוח עצם או קונג ממולא. כלבים משחקים לעתים נדירות עם צעצועים, כאשר הם לבד, אלא אם זה משחק הרסני. כאשר חוזר הבעלים הביתה, עליו להשיב את הצעצוע למקומו.
  4. כאשר הכלב באמת נהנה לשחק עם בעליו יחד עם הצעצוע האהוב עליו בבית או בגינה, זה הזמן לקחת את הצעצוע לטיול. יש ללכת לאזור, שכמעט חופשי מהסחות דעת, ולשחק עם הכלב משחק משמעותי. לאחר מכן יש לשדרג את המשחקים בעזרת הסחות דעת, כמו שאנשים/כלבים אחרים עושים. מעתה השימוש בצעצוע מיוחד זה מיועד אך ורק לטיולים, ומפני שהדבר כל כך מיוחד, הכלב ירצה לשחק עם בעליו כדי להשיג משחק עם הצעצוע. בדרך זו הופכים האימונים והתקשורת באופן מתגמל מהנים הן לבעלים והן לכלב.

פנסיון כלבים בצפון

פנסיון כלבים בצפון ללא כלובים קיים על מנת לאפשר לכלבים שהייה בטוחה ורגועה ללא הבעלים. ישנה אפשרות למעון יום, לתקופות קצרות וגם לתקופות ארוכות

 group

קרא עוד

2illufאילוף כלבים בצפון

אנו מאמינים כי שיטת אימון היא על ידי בניית התקשורת והקניית הכלים המלווה בהבנה, אהבה, סבלנות והכרה ביכולות שלכם ושל כלבכם מתוך ידיעה שכלבכם לא נולד עם הידע מה נכון ומה לא, וכמובן בחיזוקים חיוביים, שיטה הנחשבת לטובה בעולם בין אדם לכלב ולא רק בין אדם לאדם.

שיטות האימון פועלות בצורה פרטנית, בכיתות אימון לגורים, מתבגרים ובוגרים ובכיתות שיקום מיוחדות.

קרא עוד

 

B-Accessibility