04-9846624 | 050-7811386     

כלבים החרדים מרעשים

מאת: גל כתב – מטפל התנהגותי בכלבים

כלבים הפוחדים מרעשי פיצוצים ומתחבאים במקומות עם כמה שפחות חלונות (כגון שירותים, חדרי רחצה, מתחת שולחנות וכדומה), אינם קשובים לבעליהם, בשל החרדה בה הם נתונים. כהליך של עזרה ראשונה במצב זה, רצוי לא לנסות להרגיע את הכלב בליטוף או במילה טובה.
בעבר סברו שלהרגיע וללטף כלבים כאשר הם מראים מפוחדים מהרעשים יכול בעצם לחזק התנהגות זו אך היום טענה זו הופרכה. מגע ואמפתיה שהבעלים יראה וייתן לכלבו ישפר את מצבו הנפשי של הכלב.  

ומה אנו יכולים לעשות כדי להכין את כלבינו למצב זה?

  1. לספק לכלב מלונה תוך-ביתית- מלונה תוך-ביתית היא מלונה אשר בנויה מדפנות כפולות מכל צדדיה (גם למעלה ולמטה). בין דפנותיה ישנו חומר לבידוד רעשים (ישנם חומרים מורכבים ומתקדמים, אשר הפשוט והזול בהם הוא צמר סלעים). פתח הכניסה של המלונה יהיה בגודל מינימאלי לכניסת הכלב, עליו יש כיסוי המאפשר לכלב להיכנס ולצאת. גודלה של פנים המלונה תאפשר לכלב להסתובב במקום.המלונה התוך-ביתית נותנת ביטחון פסיכולוגי לכלב אשר זחל למאורה שקטה שכל צדדיה מוכרים לו ובה הוא חש מוגן.מיקום המלונההמיקום הטוב ביותר של המלונה התוך-ביתית הוא כאמור בתוך הבית, אך כמובן תתרום גם לכלבים החיים מחוץ לבית (אציין כי במידה ויש מחסן מחוץ לבית, רצוי למקמה במחסן). מומלץ למקם את המלונה התוך-ביתית בחדר בו מספר מינימאלי של חלונות, כדי להבטיח שקט ולמנוע רעשי חוץ. במקרה של כלב קטן, אפשר למקם את המלונה בתוך ארון בגדים או במיקום דומה.הרגלת הכלב למלונהכדי לקשר בין הכלב למלונה באופן חיובי רצוי לתת לו בהתחלה ארוחות קטנות וטעימות. אחת האפשרויות, היא ה"קונג" – אביזר התנהגותי המומלץ לשימוש, אשר פותח בארה"ב בשנת 1976. את הקונג ממלאים במזון האהוב על הכלב, והוא משמש כאביזר לריפוי בעיסוק (תפריטים אודות הקונג ניתן למצוא באתר http://www.dogcat.org/). כדי למנוע מצב בו הכלב רוצה להוציא את הקונג מחוץ למלונה, ניתן אז להשחיל חבל מצד אחד של הקונג ולקשור בתוך המלונה.באופן טבעי, הכלב יאהב לשהות בתוך המלונה וזאת משום שהיא מעניקה לו מקלט שקט ותחושת בטחון. הצורך במפלט שקט דומה לתחושה אותה ניתן למצוא אצל בני אדם, המחפשים מפלט מרעשים צורמים, ושואפים להגיע למקומות שקטים ושלווים נטולי רעשים.חשוב לזכור שני עקרונות חשובים:· הרגלת הכלב למלונה התוך-ביתית תעשה לפני הופעתם של הרעשים;· אין לאלץ את הכלב לשהות במלונה בכפייה ובניגוד לרצונו.

  2. להשתמש בדיסק רעשים, בשילוב עבודה הדרגתית של תרגילי הירגעות (הדיסק עוזר והוא חלק חשוב מהטיפול איך הוא אינו הפתרון המלא)- דיסק רעשים זהו דיסק המנגן סוגים שונים של רעשים כגון: רחוב הומה, ילדים משחקים, מכסחת דשא, זיקוקים, יריות של סוגי כלי נשק שונים, רעמים וכדומה. השימוש בדיסק הוא הדרגתי ומושמע בהתאם לקצב ההתקדמות של הכלב. חשוב לתת לכלב ליהנות בזמן ההשמעה, לאפשר לו לשחק במשחק מהנה, לספק לו אוכל מועדף ו/או לשחק עם הקונג. נציין כי על-אף שהרעשים המושמעים בדיסק הם הדמיה של רעשים אמיתיים, יש ביכולתם להכין את הכלב למצב מציאותי בו ישמע רעשים אמיתיים בחיי היומיום. יחד עם השמעת דיסק הרעשים, רצוי לבצע תרגילי הירגעות המוכרים לכלב, עליהם הוא מתוגמל, לדוגמא, הסימן הקולי: שב, עליו הכלב מתוגמל בחטיף.

  3. מתן תרופות במידה וצריך בשילוב העבודה ההתנהגותית והדיסק- תרופות שילוב התרופות לטיפול ההתנהגותי מומלץ רק כאשר מטפל התנהגותי לכלבים בחן את הכלב ובייעוץ עם ווטרינר.

פנסיון כלבים בצפון

פנסיון כלבים בצפון ללא כלובים קיים על מנת לאפשר לכלבים שהייה בטוחה ורגועה ללא הבעלים. ישנה אפשרות למעון יום, לתקופות קצרות וגם לתקופות ארוכות

 group

קרא עוד

2illufאילוף כלבים בצפון

אנו מאמינים כי שיטת אימון היא על ידי בניית התקשורת והקניית הכלים המלווה בהבנה, אהבה, סבלנות והכרה ביכולות שלכם ושל כלבכם מתוך ידיעה שכלבכם לא נולד עם הידע מה נכון ומה לא, וכמובן בחיזוקים חיוביים, שיטה הנחשבת לטובה בעולם בין אדם לכלב ולא רק בין אדם לאדם.

שיטות האימון פועלות בצורה פרטנית, בכיתות אימון לגורים, מתבגרים ובוגרים ובכיתות שיקום מיוחדות.

קרא עוד

 

B-Accessibility